Arendal blant Norges fem største vekstmarkeder

Arendalsområdet har opplevd en kraftig prisoppgang i tredje kvartal i år, viser ferske tall i regionsrapporten til Eiendom Norge. – Gledelig utvikling og viser at området har blitt stadig mer attraktivt å bo i, sier eiendomsmeglersjef.

Glenn Olsen, daglig leder i Meglerhuset & Partners i Arendal. FOTO: Privat.

Tall fra Eiendom Norges regionsrapport viser at Arendal og omegn har opplevd en prisoppgang på hele 10,3 prosent i perioden juli-september, sammenlignet med samme tidsperiode i fjor.

Av over 105 regioner, er det kun Kinn, Lindesnes, Rana og Notodden som kan matche denne prisveksten.   

– Selv i tider hvor det butter imot på landsbasis, med tanke på den økonomiske situasjonen med økte renter og inflasjon, så er det svært gledelig å se at vi opplever blant de største prisoppgangene her lokalt i Arendalsområdet. Faktisk er vi inne i topp fem i Norge når det gjelder prisoppgang i tredje kvartal, forteller Glenn Olsen, daglig leder i Meglerhuset & Partners i Arendal.

Les også: Sjekk boligprisstatistikken i Arendalsområdet

Prisutviklingen beregnet på boligprisindeks i Arendal (se graf under).

Attraktivt å bo i regionen

– Det har over en lengre periode vært flere kjøpere enn selgere i markedet. I tillegg har vi etableringen av batterifabrikken som er på trappene, samt at det generelt sett virker som at Arendal har blitt et mer attraktivt sted for både næringslivet og folk generelt.

– Jeg forventer en utflating også her i og med at renteoppgangen rammer oss alle. Samtidig har jeg ikke tro på noen stor nedgang, med tanke på hvor attraktiv området har blitt de seneste årene, sier Olsen.

 Olsen sier at de seneste månedene har vært flere interessenter på de boligene som har vært ute i markedet, og færre objekter ute enn normalt. Dette har igjen ført til at en del boliger har gått for mer enn prisantydning.

Still godt forberedt

Samtidig presiserer Olsen at nå er det viktigere enn noen gang å ha tingene på stell før du kjøper eller selger bolig.

– Først og fremst råder vi alle til å ha finansieringsbeviset i orden før du begynner å se etter ny bolig. På denne måten sparer du mye tid hvis du plutselig kommer over drømmeboligen. 

– Som meglere føler vi på et stort ansvar til å gi deg den beste veiledningen, så ikke nøl med å ta direkte kontakt for en uformell prat om bolighandel. Vi vil også da kunne gi deg tips om fremtidige boliger som kommer på markedet, og eventuelt gi tilbud på salg av bolig, eller legge en fremdriftsplan for dette, avslutter Olsen.

For å lese hele rapporten, klikk her.

For tidligere boligprisstatistikker, klikk her

Kilde: Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS